tirsdag 1. februar 2011

EtT rØreNde mØte, eN oPpvåknIng foR maNge!

Når man studerer på en anerkjent økonomihøyskole er det ofte bedrifter innom for å rekruttere studenter til attraktive jobber innenfor fagfeltet Økonomi og Revisjon. Det er ikke ofte en “gammel traver” i arbeidslivet som Sjøla er tar seg tiden til å delta på disse, av praktiske årsaker i første rekke; midt i henting i barnehage, middagslaging, kos og lek med familien… ALT skjer mellom 16.00-19.30, slik er det i de fleste familier rundt om i dette landet. En annen årsak er at disse store firmaene er nokså like i deres rekrutteringsmetoder og foredrag. Men dagen i dag var anerledes – ett stort revisjonsfirma snakket i 5 minutter om bedriften sin og gav ordet videre til to mennesker som virkelig har fått livet til å bety noe for seg selv og mange andre; Vidar Bøe og Tahir Hussein.

Husker dere disse to guttene? Vidar (59 år), en pensjonert politimann og idrettsmann, som sammen med blinde Tahir (27) legger ut på en reise senere kalt “sykkeldrømmen”. Tahir trengte ett par fungerende øyne for å guide han fra Trondheim til Oslo – Vidar stilte opp og sammen la de ut på en flott og krevende reise.

Det var fantastisk å dele 30 minutter i disse guttenes nærvær. Vidar forteller om en reise gjennom livets oppturer og nedturer på en gripende måte, mens flotte og morsomme Tahir svarer på publikums mange spørsmål. Vidar stiller endel kritiske spørsmål under hans appell til oss som studenter og mange lytter og bearbeider hva mannen FAKTISK sier gjennom hele seansen. Det å forandre noens liv trenger ikke å ta mer enn 30 minutter – og jeg er sikker på at Vidar og Tahir forandret MANGE studenters tankesett og skue på fremtiden i dag, en fremtid blant annet som foreldre.

Som takk for noen av de best anvendte 30 minuttene på lenge, gikk en sjelvende sjel til podiet når alle andre studenter var dratt videre. Jeg måtte kjempe hardt for å holde tilbake tårene gjennom hele apellen, og kjempet virkelig når jeg møtte guttene ansikt til ansikt. Med skjelvende hånd (jeg skjelver ennå) og sprikete stemme fortalte jeg om vår families engasjement rundt Stine Sofies Stiftelse, og ikke minst om hvordan alle dere i blogglandia hadde løftet engasjementet til ett nytt nivå – og om hva som nå var i gjerde: en bloggdugnad for å trygge alle barn i dette landet og for å gi de en barndom uten vold. Vi hadde guttene og deres prestasjoner i bakhodet dagen familien vår bestemte seg for å satse stort i håp om å nå fram.

Klemmer, lovord og motivasjon kom fra Vidar og Tahir, de hadde begge hørt om stiftelsens arbeid. Noen herlige minutters konversasjon endte med at Sjøla fikk beskjed om “å komme seg hjem til middag med familien - dagens høydepunkt” med en flott blomsterbukett til å pryde middagsbordet med. Guttene skulle følge med på dugnad og auksjon – og nå satser vi på at vår familie, sammen med alle deres familier, kan bevise til Vidar og Tahir at vi bloggere, bedriftsledere, hvermansen, mødre, fedre, søsken og ikke minst medmennesker kan og skal gjøre en forskjell!

Vi minner alle på den store bloggdugnaden FruFly har igangsatt for å bidra til at 8XS Auksjonen skal bli en suksess, knappen vår fra Allis som vi håper så mange som mulig vil benytte seg av, og ikke minst auksjonsalbumet som er vell verdt en tur innom. Nå nærmer vi oss 150 fantastiske bidrag til 8XS Auksjonen og må dessverre sette ett tak på 200 gjenstander. Dette er rett og slett fordi Auksjonsalbumet ikke rommer mer enn 200 bilder! Vi hadde aldri drømt om å sette ett tak på antall gjenstander, dette er jo bare helt UTROLIG. Det er enda i overkant av 50 bildeplasser å fylle på albumet – og vi tar fortsatt jublende imot alle bidrag fra små og store.

Har du lyst å bidra med å donere en gjenstand? Ta kontakt på sssss.lilledesign@gmail.com. Vi jobber så raskt vi kan med å få bidragene ut på albumet og arbeidsmengden er gledelig stor *jippi*. Vi har som mål å være i kontakt med alle pr mail innen 24 timer fra deres herlige bidrag og rørende ord tikker inn på mailboksen vår.

Tusen Takk for innsatsen så langt – dere er fantastiske mennesker! Sammen skal vi trygge mange barns liv i årene som kommer <3

8 kommentarer:

 1. Snufs...ble jo rørt bare av å lese om møtet ditt jeg!
  Har sett dokumentaren om dem på tv.
  Masse lykke til med den fantastiske auksjonen dere har startet.
  Det er en glede å få være med og bidra!
  Stor klem Annika :)

  SvarSlett
 2. Gripende innlegg! Registrerer at flere og flere er med på 8XS og det er jo bare fantastisk! :) *♥*

  SvarSlett
 3. Tusen takk for snille og gode ord, Annika og Mie, og takk for at dere bidrar til at dette vokser seg større for hver dag - Masse klemmer <3

  SvarSlett
 4. Beklager for sein tilbakemelding, men jeg har herved laget en knapp med link til fb siden på min blogg. Ønsker dere all lykke til videre med flott arbeid!

  SvarSlett
 5. Fantastisk historie! Jeg gleder meg til auksjonen starter, da skal det ta av ;-)

  Ønsker deg en super dag!

  KLem fra Carina

  SvarSlett
 6. Har laga eit innlegg om saka i dag.
  Høyrde mor til Stine Sofie på kurs sist veke..
  Utruleg alt dei har fått til!!
  Flott at dokke gjennom denne aksjonen støttar dei!

  Lykke til!

  SvarSlett
 7. Tusen Takk for masse hjelp og gode ord, både Carina og Sigrid <3

  SvarSlett
 8. Takk for at du var innom bloggen min! Alltid hyggelig når noen legger igjen kommentar. :)

  Håper du får en fin uke!

  Hilsen Solrosa

  SvarSlett

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails