søndag 23. januar 2011

StoReLilLeBroR og MiNsTeLilLebRoR… oG hVa EldsTA pØnsKeR På!

DSC_0264_thumb[7]

Det er noe finurlig med barn, spesielt forholdet mellom søsken. I løpet av helgen har vi ikke fartet så mye som vi gjør til vanlig, vi har latt ungene kose seg med hverandre i aller høyeste grad. Ved å bevisst gi guttene tid til hverandre og jentene tid til hverandre har vi fanget små øyeblikk som varmer hjertene våre fra nå og inn i evigheten! Guttene her på gården er noen skikkelig koseklumper, der lillebror er spesielt opphengt i storebror. Disse guttene knør på hverandre hele dagen, hvis de er i det rette humøret.

Guttene gjør hverdagen bedre for oss og for hverandre – de er hverandres hverdagshelter. Senest i går sa storelillebror om minstelillebror til oss voksne “Jeg er helten til Simon – han slipper meg aldri…” Slike gode ord minner oss på hvordan barn virkelig kan ha det godt, bare de er trygge. Trygghet fortjener alle barn.

Eldsta hadde venninne J på besøk og sammen bestemte de seg for å gjøre noe for å hjelpe andre barn. De har laget plakater som forhåpentligvis skal henges opp på skolene deres, hvis lærerne syntes dette er OK. 8XS auksjonen har tre meninger for vår familie som er like viktige alle sammen; For det første er dette ett prosjekt som skal få barna våre til å se at de kan bidra til å endre verden til det bedre, selv om de er få og små. For det andre er vi flere kreative mennesker sammen og jo flere som velger å bidra jo større pengesummer og større bevissthet rundt stiftelsen kan vi vekke. Den tredje grunnen er at alle barn MÅ få vite at de har en plass de kan ringe hvis de føler seg utrygge og trenger hjelp, samt noen å snakke med. 

Alarmtelefonen for barn og unge er det altfor liten bevissthet rundt. Vi er overbevist om at barna må aktivt jobbe med å huske nummeret. Nå utfordrer Sunnniva alle barn i hele landet til å lage en plakat eller tegning som har med nummeret 116 111. Når man skal tegne en plakat til å henge i klasserommet og på skolen er det viktig at man vet litt om hva en alarmetelefon er og hvem som kan ringe dit. Sunniva og J fikk følgende stikkord: Stine Sofies Stiftelse, noen å snakke med, for barnas beste, alarmtelefonen for barn og unge – 116 111. Kan deres barn lage noe? Kan dere snakke med skolen til barna og høre om de vil jobbe med nødnummeret? Vi setter stor pris på alle som kan nå ut med alarmtelefonnummeret til de som virkelig skal ha nytte av det – barn og unge.

Følg med på 8XS AuksjonenFB siden vår og på selve arrangementssiden – vi håper dere kan bidra eller kun tar en titt innom. Tusen 1 000 000 og 40 ganger takk (Snorre 6 år) til www.lekenhverdag.com som har valgt å skrive om 8XS Auksjonen vår i dag – det gjor virkelig dagen vår – les innlegget her! :)

DSC_0273

DSC_0270

DSC_0272

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails