lørdag 22. januar 2011

LeKseHjeLp hOS paPpA…!

DSC_0177

DSC_0174DSC_0179DSC_0176

Når gullungene er hjemme er det skoletid for alle penga mens lillebror er i barnehagen. Her leker vi skole, og både pappa og Sjøla hjelper til. Timesvis med matte, norsk, samfunnsfag og engelsk går unna i fei, bare man er litt motivert, husker å ringe ut (eller kun inn som det er nå til dags?), og belønner rikelig underveis – ikke minst må de voksne sjekke leksen nøye så R på alt er ett faktum!

Med flinke barn går det meste, det kan vi skrive under på. Minstemann slipper heller ikke unna, han gjør lekser hver dag i fagene Duplo, togbane, kos og boka (minst 4 bøker) *hahaha*. Vi er ikke nødvendigvis superpedagoger her i huset, vi er ikke pedagoger i rette forstand heller, men som forelder legger man rask merke til at barn tenner på morro – så lenge man har det morro, er ingenting ett problem :)

Eldste jenta inntok skrivepulten sin på nyrommet rimelig kjapt på leksedagen Torsdag og beundret underveis de nye glassene hennes. I dag skriver vi Søndag og glassene er fylt til randen med perler, gjennomsiktige og kule – her går det unna gitt! Fredag ble alle lekene sortert og frøkna har bestemt hva som skal auksjoneres bort på 8XS auksjonen vår også – Disney Princess perioden er over for godt og nå skyr hun det meste som er rosa (med mindre det har glitter, bambi eller prikker på), dermed fikk hun gi lekene til auksjonen og håper selvsagt hun kan bidra med noen kroner.

Mellomste S sorterte alle lekene sine før sommeren og sendte disse til Estland og barnehjemmene Oldemor på bakkan jobber med. Sosial samvittighet har faktisk så små barn også. Minstemann gir for det meste klemmer og kos, selv om han i det siste prøver seg på noen rampestreker også. Barnehagen forklarer dette med den rampete 1,5 års alderen *hmmm* Men kos etter han har vært litt pøbel til både små og store, sammen med angretårer, kommer fort og på løpende bånd når han skjønner at andre blir lei seg – ett godt tegn på forbigående pøbling og snarlig friskmelding fra rampefasen *tvi tvi*

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails