onsdag 1. februar 2012

Bento Box MaNiA!!

 

Jeg skjønner godt at ungene blir lei den gamle, trauste matpakka… Vi voksne blir det, hvorfor er det ikke like naturlig for ungene å bli det? Vi har tre barn i huset som alle liker forskjellige ting, men som har en ting til felles: de vil helst ikke ha brød! Dette utfordrer de små grå til stadighet (spesielt når den Jidishe mame’n Sjøla blir hysterisk hvis ungene ikke spiser… “ingen går sulten i dette huset!!”).

Gode studievenninne Annix kunne fortelle om Bento Boxer, matbokser som primært brukes i Japan der de har tradisjon for varmmat og grønnsaker til lunch. Selv om ungene har store matbokser, sliter vi ofte med at vi må pakke småting (agurk, rosiner, druer) inn i mindre bokser som må stappes i matboksen – som til slutt får matpakka til å se større ut enn hva den er. Dermed kommer ungene hjem uten å ha spist opp hærligheten med påskudd om at “det var ALT for mye i matboksen” – selv om “alt” dette er mengden som spises til frokost + litt snacks.

Bento Boxer, slik som på bildet over, er konstruert med ferdige kammer slik at en slipper separate bokser, ekstra oppvask og ikke minst: å lete etter det ene for***mte lokket på den ene boksen som til stadighet blir BORTE! Nå skal det bestilles bento opp og ned i mente – siden vi er 5 matpakkeavhengige i huset kan dette bli en kostbar affære *Hmmmm* Men det er nok verdt det, right?!

Lyst på litt matpakkeinspirasjon? Google “bento box” og drøm deg bort i de mest fantastiske kreasjoner, lag deg noe godt og inspirerende til kvelds – eller til frokost :)

Ha en super keld og en suuuuper uke!

3 kommentarer:

 1. hvor bestiller du disse bento boksene fra, de ser jo suuper skjekke ut :)
  klem fra swimzy

  SvarSlett
 2. Dette er genialt! Og jeg skal prøve å la meg inspirere! ;)

  SvarSlett
 3. Heisann damer :)) LF: Måtte inspirasjonen flomme over deg som en flod ;)

  Jeg har prøvd ulike sider, men har nylig fått tips om sprelle.no :) :)

  SvarSlett

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails