mandag 24. januar 2011

ForSlaG – anYoNe? adVarSel: biLdeRaS!

 

DSC_0184DSC_0185

DSC_0192DSC_0212

DSC_0194DSC_0217

DSC_0218DSC_0220

DSC_0215DSC_0216

DSC_0227DSC_0230

DSC_0232DSC_0233

 

På lik linje med mange av dere i de tusen hjem og stuer har vi tre aktive barn, som må fysisk aktiviseres opptil flere ganger i løpet av en helg. Ungenes alder er 8, 6 og 1,5 år – m.a.o er det ikke alle ting minstemann kan være med på. I løpet av vinterhalvåret og sommermånedene går aktivitetene som smurt; er det snø og kaldt kommer ski og skøyter på, det bygges huler og slott. Er det sol og sommer dras trampoline, bading og fotballen frem. Men når det regner og blåser – og ingen egentlig liker å oppholde seg ute (slik som disse dagene har vært i barteland). Hva gjør man da? Eldsta kan sysselsettes med symaskin og annet håndarbeid, men guttene må fysisk slites ut for å ikke bli sliten til sinns.

Minstelillebror er litt mer begrenset på hva han faktisk kan gjøre og hvor mobil han er i forhold til sine søsken, så vi sliter litt med å finne fysiske utfordringer til alle mann. Minste S er en bestemt liten gutt, dersom været er ekkelt sier han bare “Kaldt” og tasser rask avgårde til nærmeste husdør, enten vår eller naboens (“tante, taaaante” roper han utenfor vinduet hennes). Vi trenger med andre ord litt inspirasjon til hva man kan gjøre dersom man vil få ungene ut i det fri eller vil utfordre de fysisk. Her er kriteriene:

 • En fysisk utfordrende aktivitet som passer hele familien, fra eldst til yngst.
 • Gjerne en utendørsaktivitet som man kan gjøre selv om det pøsregner og blåser.
 • Noe som er litt morsomt…?

Vi tar imot alle forslag med stor takknemlighet!

2 kommentarer:

 1. Dette var velkjent problemstilling! HVa med grille-pølse-tur, med innlagt sporløp for de eldste(eks: oppgave: Finne kongler fra gran og furu, hjelpe minstemann med å lage konglene om til kongledyr mens man venter på at bålet skal bli til grille-pølse-kull)?
  Hilsen Solfrid med 1 hund og to jenter i heimen

  SvarSlett
 2. Åhhhhh! For en fantastisk ide! Dette var nesten litt for godt til å være sant, dette skal vi gjøre ja <3

  Takk Solfrid for en kjempeide!

  SvarSlett

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails