torsdag 2. desember 2010

SåPekOkeRieT LiLLeVolDeN

Da er kvelden over her i huset *bedre sent enn aldri* Når det er høy julestemning er det ikke så lett å få barna ned på jorda igjen *hihihi* I dag har dagen gått unna i en fei, det gjør det dessverre alltid når storbarna etterlengtet kommer hjem - lekser, lekser og mere lekser. Juleverksted med hemmelige julegaver og litt mer lekser. Etter en god middag hos Tante B og Onkel R i byen, var det full fart når vi kom hjem. Heldige oss kom inn døra til ferdig oppvarmet hus, Bestefar E hadde kommet oss i forkjøpet og fyrt i peisen *MmmM*

Snorre, pappa og bestefar har ordnet med pepperkakedeig til baking i mårra, mens jentene på gården har kokt såpe og lekt skole. Såpelaging var ikke det enkleste vi hadde vært borti, Sjøla måtte hoppe inn og bistå jentene med den varme såpemassen. Vi har aldri laget såpe før, en gang må være den første. Vi smeltet massen i vannbad og lot den avkjøles litt før vi hadde oppi farge og lukt. Såpe klumpet seg hele tiden straks den kom av plata, så vi varmet den igjen og igjen. Tilslutt fant vi ut at vi måtte helle varm såpemasse i formene så de ikke skulle stive og klumpe seg. Det ble noen flotte såper som ble strødd glitter på, pakket inn i silkepapir og toppet med en herlig boks, fløyelsbånd og flotte roser. Dersom noen har en mer barnevennlig måte å lage såpe på, kom gjerne med tips :)

I morgen står mer lekser, juleverksted, pepperkakebaking og Synagogen på listen - for så en hærlig kosekveld foran TV'n med litt digg. Kanskje rekker vi å sette opp pepperkakehuset også? Time will show :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails