onsdag 8. desember 2010

OpPsKriFt: UGg UgG - UlL LuGgVi har jo lovet en tutorial (oppskrift) på UGG luggene til gjengen på sykroken. Monteringen av tøflene er nok det vanskeligste med hele mønsteret, men har du gjort det noen gangen blir du fort fortrolig med det. Vi bruker Trollgarn fra Hifa, til ett par voksentøfler går det ca 50g av hver farge, til barn går det MYE mindre. Pinnenummer 7-9 er utgangspunktet for tøflene, vi bruker nr 7. I utgangspunktet er oppskiften laget for Pies verden, en flott garnbutikk i Grimstad som dessverre er nedlagt nå.

Oppskriften følger barneluggene Sjøla har strikket til minstemann, se lenger ned på oppskriften for flere størrelser. Dere må gjerne benytte dere av mønsteret og legge ut bilder på deres egne blogger/forum, husk bare å link til dette innlegget og ikke minst skrive en kommentar under denne oppskriften med link til deres blogg, slik at vi får se de ulike resultatene :) Lykke til, dette går unna på en kveld!

Fargekart og fremgangsmåte:
 1. Obs: bildet viser vrangsiden av mønsteret - dersom dere snur luggen på rettsiden skal den første utstikkeren (farge 1) være på høyre side, og den andre utstikkeren (farge 4 være på venstre side. Takk til E for irettesettelsen ;)
 2. Legg opp 9 masker. Strikke rillestrikk (r på rettsiden, r på vrangsiden) i farge 1 til du har strikket ett kvadrat. Bytt til farge 2. Strikk til denne ruten er like stor som rute en. Bytt farge og gjenta rutestrikken i følge bilde over: farge 1 lysest, farge 2 nest lysest, farge 3 mørkest, farge 4 nest mørkest. Rute 5 og 6 strikkes i farge 2 og deretter 3.
 3. Når du har strikket seks ruter i henhold til bilde over feller du løst av. Plukk opp 9 masker langs kanten på rute 2. Strikk i farge 1 til ruten danner ett kvadrat. Fell løst av. Gjenta det samme langs rute 5 i farge 4, men på motsatt side.
 4. Strikk en tilsvarende remse. Det er ingen forskjell på høyre og venstre tøffel, siden du strikker rillestrikk. Ruten med farge nr 1 vil være åpningen på tøffelen, mens rutene merket med farge 3 vil danne sålen. Det kan lønne seg å bruke en mørk farge på sålen.
Montering:
Brett rute 2 slik at rutene med farge 1 ligger oppå hverandre

Brett rute 3 slik at rute 4 ligger kant i kant med rute 1

Vipp resten av remsen slik at rute 4 ligger over utstikkeren i samme farge. Fest kantene som hører sammen. Den siste ruten som ble strikket på remsen danner tuppen på tøffelen. Sy de tre sidene på denne ruten til naboruten, samt de to rutene som har farge 4.


Tøflene toves i vaskemaskin på 40 - 60 grader med grønnsåpe. Tover du få ting kan det lønne seg å legge en håndduk inne samtidig, da vil du få ett bedre resultat. Når tøflene er ferdig tovet kan du dytte nedi noen plastposer eller håndduker for å forme tøflene ordentlig. La tøflene stå til de er tørre og har fått en fast fasong.

Tips: Pynt gjerne tøflene med fine knapper eller perler, det gir de noe ekstra. Har du småbarn som skal bruke tøflene er det lurt å smøre på prikker med akryl/plast som en får kjøpt på Panduro/hobbyforretning under sålene så de blir skli sikre.

Størrelser:
0-1 år: 7 masker, ca 6 riller pr kvadrat
1-2 år: 8 masker, ca 7 riller pr kvadrat
2-4 år: 9 masker, ca 8 riller pr kvadrat
4-6 år: 10 masker, ca 9 riller pr kvadrat
6-8 år: 11 masker, ca 10 riller pr kvadrat
8-10 år: 12 masker, ca 11 riller pr kvadrat
10-12 år: 14 masker, ca 12 riller pr kvadrat
Str. 37 - 41: 16 masker, ca 14 riller pr kvadrat

4 kommentarer:

 1. Takk for fin tut! Må prøves :)

  SvarSlett
 2. tusen takk! dette skal nok prøves!:) hilsen "frysebartepinn i snøen";)

  SvarSlett
 3. http://1.bp.blogspot.com/_8teu4U9K5cA/RuRp-mHUgSI/AAAAAAAAAHc/uwBwDc1Y75M/s1600/tofler_oppskrift.jpg

  Dette er vel ikke ditt mønster?? ;)

  SvarSlett
 4. Heisann Anonym :))

  Jeg har modifisert ett mønster jeg kjøpte på kurs hos Pies verden til barnestørrelser, men ellers er mye likt :))Det finnes flerfoldige utgaver av samme type ulltøfler, så her er det bare å prøve seg frem til man finner en type man liker selv :)

  SvarSlett

Vi blir kjempeglad dersom du har tid til å legge igjen ett lite spor...

Related Posts with Thumbnails